rosendhal

Alla inlägg den 3 januari 2013

Av F - 3 januari 2013 19:58

Tjabba tjena hallå!


Det var aslängesedan jag bloggade nått om Mira. Vi har kommit frammåt i utvecklingen och vi longerar nu med sadel utan konstigheter. Tillochmed lite löshoppning med sadel.... Lite trist att ni inte fått fälja vår utveckling men jaja. Om någon vecka så ska jag nog börja hänga lite på henne. Imon blir det nog lite tyngre sadelväskor bara för att. :)

Iaf så longerade jag Mira med sadel idag. Det gick superb! :D Mira var först lite orolig första gången när vi longerade med sadel men vande sig snabbt och blev fort samma gamla busfrö som alltid! :) Idag så longerade vi först och Mira var VÄRDENS BÄSTA OCH SKÖTSAMMASTE UNGPONNY! Hon gick och kråkte på nacken och tuggade på bettet med ett öra frammåt och ett vickande mot mig. Hon stannade på minsta rörelse i longeringslinan utan mina röstkommandon. Fast de gick ju också jättebra att använda.  :)

Så vad gjorde jag efter ett par varv? Jo självklart tänkte jag att frihetsdressyr var lämpligt idag med min ängel -Mira- idag närt hon var så uppmärksamm och lydig -men Mira är också kallad Monster och det var inte för inte- Jag sa halt och Mira stannade på sekundern med alla fyra hovarna i perfekt linje! <3 Så exakt i samma sekund som jag hade knäpp av henne longeringslinan for hon iväg som sjuten ur kanon i en rad glada bocksprång! :P Jag tänktre att det var väl bara glädjeyttringar och gjorde inget åt det. Sedan kom hon fram för att hälsa. La sitt huvud mot min axel poch frustade mjukt. Sedan travade hon iväg! Mot hagarna! Vidare in i skogen! Tillbaka till paddocken! Ut ur paddocken! Till hagarna! Till vägen! Fram till min kompis hage! Vidare mot! -HINGSTHAGEN- Ghhaaah!!!!!- Jag fick springa som den tok jag var för att jag glömt att hon var brunstig coh att min kompis hade hingst OCH JAG SLÄPPTE HENNE LÖS! Som tur var kom Titzi efter -min fina australian sheephaund (tror jag hennes ras heter) och min duktiga vovve blockerade vägen för Mira -Monstret/änglen-  och vallade henne till mig. Det blev en liten promenad hem och sedan några varv i LINAN innan vi sadlade av.


Om man ska se något positivt med denna händelse var det väl antagligen att Mira defentitivt inte påverkas av sadlen ;)

Kram F och Mira

Bjuder på en bild på sötnosen!

     

-När vi hade longerings´gjorden!-




Visste ni att Mira är tömkörd liite precis innan hon kom till mig?

Presentation

Rosendhal är bloggen som drivs av kompisarna F och E. E driver sin gård Moondale och F driver sitt Rosendhal. F var den som först startade bloggen, därav namnet. I denna blogg kommer ni få följa oss och våra lufthästar genom motgångar och medgångar.
Välk

Fråga mig

5 besvarade frågor

Bilderna!

De allra flesta bilderna på bloggen kommer från www.zuzule.com. Vissa bilder är dock egenfotade och de håller STRÄNG copyright! Om ni absolut inte vet om det är MINA bilder eller inte skulle jag råda er att ej kopiera någonting. Bilder från google förekommer dock ibland. Är det eran bild? Komentera så plockar vi självklart bort den!   

 

Kram F

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards