rosendhal

Alla inlägg den 17 januari 2013

Av F - 17 januari 2013 14:14

Tjabba tjena hallå, vem säger så?


Tja jag, eller skriver kanske ;) Vill bara säga att det finns några svar under era komentarer nu, särskilt du Loppan, kikade in men hittade inte ett ända inlägg om Danilo, inte förren jag redan hade postat komentaren... ;) Hursomhelst vore Danilo nog ett ganska bra val, för att kompletera Lizzies svagare punkter... Hehe... Nääe men hon är ju lite nervös, piggelin och bestämd... Kan nog vara bra med en känslig hingst som har lite mer "medkänsla" eller vad man ska kalla det :P Vill dock ha mer fakta om stam, avkommor, om hans familj/han har några medfödda sjukdommar eller Risker etc... :)


Har precis varit ute och ridit  Lizzie och Riita med min kompis E. Först red jag Riita medans E tog Sandstorm. "Sandy" var lagom pigg och Riita likaså. Roligt, Winnie brukar bli segare i snön efter ett par dagar men Riita arbetar nästan bättre på! :) Vi red ner genom skogen, en ufförsbacke och hoppade lite stockar där det inte var så halt! :) Sedan släppte vi ut dem i E:s hage. Kan ju säga att en NACKDEL med vintren hos andra är brodda på, brodda av, brodda, på brodda av osv... Men det msåte göras, visserligen har Riita varit dr många grr men det är alltid bäst att vara på den säkra sidan.. :)


Sedan tog jag Lizzie medans E tog sin Falcon. De är fullblod båda 2 och vi tänkte att det går nog bra. Lizzie blir lätt lite tramsig och busig i snön men hon är somsagt inte jättemkt för att blöta ner sig eller smutsa ner sig (phu) så hon brukar "take it easy" i snön iaf... Men fullblod+ fullblod.....?! Ajajajajajajajjjjj... Naaeee kanske inte det smartaste valet. Vi skrittade lugt ut på lösa tyglar. Bestämde oss att hoppa en stock vilket också gick galant. Sedan fick E korta upp tyglarna eftersom Falcon började busa lite efter hindret. Lizzie hängde på halvhjärtat men vi satte stopp för springplanerna.. Efter ett tags släppte vi på tyglarna eftersom ingen visade tendens till busighet eller överskottsengergi. Jag och E småpåratade och hade det mysigt... Så kom vi ut på en raksträcka som var hyfsat skottad och ut ur buskarna kom en HARE! Lizzie fick spel och Falcon likaså. E och jag var nära att ramla av och det tog oss ett tag att samla upp oss själva innan vi arbetade med munkonstakten. Vid det här laget hade Lizzie och Falcon insett att det bara var en hare och istället sprang de för att de tyckte det var kul! :D Vio var lite rädda att de skulle halka men det var inga isiga partier och båda hade broddar så de fick galoppera av sig lite iaf. Men kan ju säga att både jag och E var röda som frusna tomater i ansiktet efter galoppen. Herrreguuu vad de kan springa!!!! :D Men ibland behövs det en snöracing! Eller hur?

Många vinterkramar F till er allla!


Falcon och Lizzie på bilden!

 

Vintriga nallebjörnar de blir om vintern <3


Presentation

Rosendhal är bloggen som drivs av kompisarna F och E. E driver sin gård Moondale och F driver sitt Rosendhal. F var den som först startade bloggen, därav namnet. I denna blogg kommer ni få följa oss och våra lufthästar genom motgångar och medgångar.
Välk

Fråga mig

5 besvarade frågor

Bilderna!

De allra flesta bilderna på bloggen kommer från www.zuzule.com. Vissa bilder är dock egenfotade och de håller STRÄNG copyright! Om ni absolut inte vet om det är MINA bilder eller inte skulle jag råda er att ej kopiera någonting. Bilder från google förekommer dock ibland. Är det eran bild? Komentera så plockar vi självklart bort den!   

 

Kram F

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards