rosendhal

Alla inlägg under september 2013

Av F - 21 september 2013 08:13

Godmorgon alla hästtokiga!


För det första vill jag bara säga att hemsidan uppdateras hela tiden. Nu kan man se kartor och vilka boxar som är lediga! Finns lite mer om det på nyheter! (på hemsidan då! ;) ) Där kommer all långvarig info stå och vårt mål är att ni kan hitta precis allt ni letar efter om Rosendhal och Moondale. (Dock så kan det vara lite svårt att förstå weebly utan att titta på deras hjälpvideos! (tips!) Så jag och E ska snart slå våra kloka huvuden ihop och fixa lite under Moondale (tror att många av er är lite nyfikna va?)

Alla flikarna som vi har där ska fyllas på, men kom gärna och komentera här om saker i vill kunna se på hemsidan! 


Sen då ang rubriken! Han inte blogga efter ridpasset på Lizette igår. Men det kommer nu stället!

När jag hade sadlat min smutsgris till häst (Lite avudsjuk på Lizzies ägare, vet inte om ni kommer ihåg henne men hon smutsade i princip aldrig ned sig! Otroligt skönt på hösten och våren!) kom vi inn i ridhuset hade Camille (Lizettes och min tränare!) byggt upp hinder i en åtta. Orkar inte visa bana nu men har förberett outfit! ^^ (Duktiga mej va!) I banan fanns det då 4 hinder på 60cm vardera. Två av dom stod i en studs och dom andra två stod på andra halvan av banan. Den var väl inte svår men Lizette är en unghäst och det är viktigt att vi får det bra från början. Så hon fortfarande tycker det är skiiitroligt! Tror hon är ett stjärnskott alltså!!

I banan låg som ni förstår väldigt mycket fokus på svängar och avstånd. Det var min uppgift att hjälpa henne komma rätt och ge henne de bästa föutsättningarna! Och hon hoppade verkligen jättefint alltså! Fick massa beröm utav Camille som sa att Lizette var en häst med potential! Lizette verkade tycka det var väldigt kul hon också!

Nedan så ser ni outfiten men påtalomdet så kan ni vänta er ett åsiktsinlägg om TRÄNS snart. Finns så många olika sorter och jag som oftast använt aachenträns har fått mig en tankeställare!

Men till outfiten.

Eftersom Lizette är unghäst använder jag tränset Rambo micklem multibridge. Varför kommer i åsiktsinlägget.

Dock är det inte jätteskarpt och jag kan få lite problem med att hålla in henne. Därför hade jag ett tredelat guldvingsbett som hjälper till med svängarna. Hon trivs verkligen superB på den kombon!

Sen hade hon en inspererad outfit från www.rosgard.blogg.se Creme med ett par otrooooligt supersnygga benskydd som jag såg där!

Bild!

         


Bjuder även på en av Lizette´s försäljningsfoton!

Vackra hästapolle!

 



Av F - 20 september 2013 16:39

Lite update om läget jao!

Av F - 20 september 2013 08:55

Hej!
En liten snabbis bara med planerna för dagen!
Riita - Markarebete
Contessa - första tränsningen (utan bett)
Della - dressyr
Lizette - hoppning

Det var planerna för idag! Lizette och jag ska åka till ridhus och hoppa för tränare. Om hon passar oss ska vi åka till henne ofta. Idag har jag hursomhelst ridhus i 3 timmar så det blir nog bra! :)
/F

Av F - 19 september 2013 17:52

Hejhej!

Först och främst, vad roligt att besökarna ökar så! Igår hade jag tom 8 besökare!

Och NEJ, det är inte så dåligt, inte om man inräknar att jag bara bloggat aktivt i några dagar och tagit mycket pauser innan! Men tycker det är så roligt nu, och jag vill verkligen starta upp Rosendhal till en stor blogg inom LH! Och göra de ordentligt!

Nu kommer vi till rubriken, och för er som är lika smarta som jag, ska jag förklara...! ;)

Nu har Rosendhal äntligen fått en egen hemsida! Eftersom nu E har kommit med sin gård Moondale och sina hästar kände jag att det blir lite rörigt i kategorifältet. Behöver verkligen rensa, så man hittar nått vettigt där! Men hursomhelst finns det ju så mycket info om Rosendhal, tex karta, uppstallning, gamla hästar osv som jag inte vill ska hamna under massa saker i inlägg. Jag vill att ni ska se det! Och det vill väl säkert E också! Just nu har det inte kommit upp så otroligt mycket på hemsidan, jag skapade den idag. Men lite finns redan där. Och mer ska det bi nr jag bloggat klart! Men kika vetja, ni får iaf lite hum om vad som kommer att stå där under fliken Rosendhal! Så kul alltså! 

Bla kan ni stalla upp er häst här, något som är nytt. Vill att ni ska vara säkra på vad ni har saker och ting, så ni triv så bra som möjligt! Det är möjligt att ha sin häst här på prov. Vill som ägare alltid kunna hjälpa och framför allt se till att du trivs! Vet dock inte så jättemånga som har sina hästar uppstallade, de flesta har det hemma! ;) Men du, rosgard. Du har väl dina hästar uppstallade? :)

Så kika vetja! Där kommer alltid nyheter och info varaktigt vara uppe! Och den kommer uppdateras ofta! Det kan jag lova!!

www.rosendhal.weebly.com är adressen!

Kom gärna med tips på vad ni hade velat se i kategorin Rosendhal!


Annars då? Har ridit Lizette dressyr, det kommer kanske upp ett inlägg om det snart, fixar bara hemsidan nu! Della och Riita har vilat idag. Och JO, jag har ju beställt ett rambo micklem multibridge till Contessa också! Hon är stor nog att börja ridas in snart nu! :D Spännande!

men vi hörs snart! Kika in på hemsidan nu och lämna en komentar HÄR om vad ni vill se!

/F

Av F - 18 september 2013 09:57

Nu har jag beställt min efterlängtade samshield hjälm! Den var slut i guld så jag tog den i silver! Kanske beställer en i guld senare...! ^^
Den kommer om en vecka så jag är riktigt nöjd, bra med så kort leveranstid! Man ska ju byta hjälm efter varje gång man ramlat av. Brukar alltid ha en reservhjälm men har ramlat av Della så många gånger så har inte hunnit köpa en ny.... Lite dumt men aja... Får väl akta mig! ^^
Dagens fråga till er är om ni hållit räkningen på hur många gånger ni ramlat av?! Isf hur många? (Lh)
/F

[Bild]

Av F - 18 september 2013 08:43

Ville bara säga att jag är på otroligt bra morgonhumör! Ni vet den häääär känslan när det inte gör nått att man måste ta på sig en halv miljon olika jackor för att inte frysa ihjäl!

Jag ska bl.a Passa på att galoppera Lizette i tre km runt en sjö!
/F

Av F - 18 september 2013 08:33

Ville bara säga att jag är på otroligt bra morgonhumör! Ni vet den häääär känslan när det inte gör nått att man måste ta på sig en halv miljon olika jackor för att inte frysa ihjäl!

Jag ska bl.a Passa på att galoppera Lizette i tre km runt en sjö!
/F

Av F - 16 september 2013 17:29

....kom och tänka på något för en stund sen....

.....läste gamla inlägg och vad jag saknar er gamla lh bloggare....

....vill såå gärna hålla kontakten med er även fast ni slutat blogga....

....har ni mejl eller liknande?

KOMENTERA! Bara att skriva att ni inte vill att komentaren publiceras så gör den inte det!



Tänker Lite på Dig Neiwada

Presentation

Rosendhal är bloggen som drivs av kompisarna F och E. E driver sin gård Moondale och F driver sitt Rosendhal. F var den som först startade bloggen, därav namnet. I denna blogg kommer ni få följa oss och våra lufthästar genom motgångar och medgångar.
Välk

Fråga mig

5 besvarade frågor

Bilderna!

De allra flesta bilderna på bloggen kommer från www.zuzule.com. Vissa bilder är dock egenfotade och de håller STRÄNG copyright! Om ni absolut inte vet om det är MINA bilder eller inte skulle jag råda er att ej kopiera någonting. Bilder från google förekommer dock ibland. Är det eran bild? Komentera så plockar vi självklart bort den!   

 

Kram F

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards