rosendhal

Alla inlägg den 27 september 2012

Av F - 27 september 2012 15:21

Hejhej nu har jag varit ute och löshoppat alla mina damer! Ja förutom Riitisen då. Stackars lilla sötnos... Hon har sååå tråkigt i boxen... har satt in en radio och det hjälper lite men om jag kommer förbi med tex Winniest träns sträcker sig Riita utanför boxdörren och försöker ta bettet i munnen... :'( Jag tycker så synd om henne, hon gillar det inte alls! Det blir ju ingen hage heller bara rasthage. Om hon springer för mycket kan sprickan bli större, och större och större! Vi går korta promenader och står och ryktar men det räcker lixom inte... Någon som har något förslag på hur man kan muntra upp en sådan som Riita?


 

♥ älsklingen saknar nog att galoppera och äta i sommarhagen nu... ♥


ja jag har ju somsagt löshoppat Winnie, Kakan och Lizzie ♥ Min kompis Z tog med sig Safir och så hoppade vi. Kakan fick inte hoppa så högt eftersom hon kan bli så het och vild. Ist hade vi ställt upp en lång serie studs. Så hon skulle avända sin energi och fokusera. Det gick faktiskt jättebra. det var 6 st studs och sedan hade vi ställt upp banden så de bildade en volt. P det sättet saktade hon ner galoppen och jag kunde fånga henne. Det gick sisådär den första gången då hon stannade efter hindrerna och hoppade dom igen. Men då smällde Z med långpisken och jag skramlade med havrehinken. Behöver jag säga vilken sida hon valde...?  MIN såklart ;) Enkelt val eller hur tyckte nog Kakan! Andra gången gjorde hon precis rätt och hoppade lugntoch säkert för att sedan lugnt stanna framför mig. Vi höjde då till 70 från 60 och även det gick utmärkt, och så höll vi på till vi stannade på 100 (och då var det ingen studs längre)

 


♥ ska nog börja träna frihetsdressyr med Kakan, kan nog behövas ibland.. ♥  


Sedan var det Winnies tur. Där hade vi ett hinder på 70. Jag hade tänkt fokusera på hennes teknik idag. Både på låga och på höga. På de låga var hon först lite slarvig. Inte förän Z smällde med pisken när hon skulle över riktigt hoppade hon. Så man kan säga att driver man inte på över hindrerna kan man nog göra ett par slarvfel... Höjde sedan efterhand till 1m Där gick det jättebra. Hopptekniken var på topp! Höjde och sänkte bakbenen och frambenen i precis rätt läge. Där var det definifivt inget slarv! Bockade och frustade gjorde hon sedan. Hon riktigt pirrade av glädjebockar. Lyckohästen! :D Det känns verkligen skönt i magen när man ser hästarna glada! :D Höjde sedan till 1,20 även då gick det bra dock lite slarvig med höger bak. Tog inte riktigt upp den så bra. Kollade sedan benet men det var ingenting med det, så vi höjde till 1,30 och stoppade sedan man ska ju sluta när det går som bäst! :D


♥ lilla Winnie hoppar högt! ♥


Sedan var det Lizzies tur. Vi hoppade en oxer på 90 och det gick finfint. Dock får vi nog tänka lite upp med frambenen om hon ska klara av LA och vinna. Hon är förövrigt väldigt snabb och smidigt. :) SWOOCH! Men hon tog allting väldigt lugnt och stadigt. Vi avslutade redan efter 5 hopp. Det är så mycket nytt för henne och så är hon ju "halvfullblod" och blir lätt lite stressad. Men hon tyckte klart det var jätteroligt! ♥ :D


 

♥ Upp med frambenen då! :P ♥


Kramisar F

Presentation

Rosendhal är bloggen som drivs av kompisarna F och E. E driver sin gård Moondale och F driver sitt Rosendhal. F var den som först startade bloggen, därav namnet. I denna blogg kommer ni få följa oss och våra lufthästar genom motgångar och medgångar.
Välk

Fråga mig

5 besvarade frågor

Bilderna!

De allra flesta bilderna på bloggen kommer från www.zuzule.com. Vissa bilder är dock egenfotade och de håller STRÄNG copyright! Om ni absolut inte vet om det är MINA bilder eller inte skulle jag råda er att ej kopiera någonting. Bilder från google förekommer dock ibland. Är det eran bild? Komentera så plockar vi självklart bort den!   

 

Kram F

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7 8 9
10 11
12
13 14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards