rosendhal

Alla inlägg under september 2012

Av F - 19 september 2012 18:38

jepp det var några som undrade och det är tävling i morron! Som planerat. Spännande lycka till allesammans! :)


Bilder på sötnosarna

  

       


Eller ja, på sötnosar som ska komma och dom som ska åka. :) Mina fina pållar ♥

Av F - 19 september 2012 18:00

Hej igen! :)


har nyss varit ute och ridit Cupcake (inte cupcake 2) det blev en mysig uteritt. Jag kände att hon var lite tjurigare än vanligt och antingen gick det för fort eller för långsammt på markarbetet jag tänkt göra. Så jag struntade i det och red ut istället :) Cupcake blev snabbt på bättre humör och skötte sig ovanligt bra. t.om i galoppen! Behövde bara ta lite i tyglarna så saktade hon av. :D Vad glad jag blir, kanske hon äntligen börjar lära sig? Iaf så red vi bara en 30minuterspass i skogskanten. Vi busade också lite med ett par bockisar på slutet :P


 


Ja det var mysigt. men innan dess hade jag longerat winnie. Hon var jättefin i vänster varv, mjuk och hel. Longerade för att jag ville se hur hon rörde sig efter tävlingen. Upplevde lite att hon kändes lite ostadig. Men det verkade inte vara någon fel. Hon hade öronen spetsade och med höger öra vippande in mot mig :) i höger varv gick det liite sämre. Hon såg en fågel flygaförbi och landa på ridhustakets bjälke. Och stanna där. Så hon tappade konsentrationen. Den var fäst på fåglen... Så det tog lite tid att återställa balansen på linan. Hon var också lite stelare i traven på höger men bara lite! :) Aja det var iaf bra och mysigt idag. Vi var i ridhus eftersom det regnade så förfärligt! Det är inte kul att tvätta av en lerig häst som rullat sig i blööta paddocken...

Riita har jag tittat igenom idag och hon mådde bara fint. Verkade knappt bry sig om såret. men jag tror ändå jag väntar med att rida henne till vetrinären har sagt sitt! :)

ja-a hejdå då!

Kram lycklig F på Rosendhal med världens bästa hästar!


 

Winnie i ridhuset. ♥ det var en ny bild! :) Lova ju :) Visst e hon sööt ♥

(hon blir alltid mörkare när solen inte ligger på)

Av F - 19 september 2012 15:51

Hejhej


Fixar en header m. Cupcake 2 nu! :) är snart uppe, vad tyx? :)


P.s visst är de söta mina ponnysar :D

Av F - 19 september 2012 07:34


   Jepp här kommer lite fakta om min nya prinssesa!

Hon heter Cupcake ju, men jag har ju redan en Cupcake. Så om jag KÖPER henne döper jag om henne. Men nu har jag henne bara på prov och då får hon heta Cupcake sålänge. Dock kommer jag nämna henne som Cupcake 2 eller Kakan 2 eller ja, någonting med 2! Men ni kan ju komma med namnförslag redan nu!


Namn; My Cupcake

Smeknamn; kakan eller bara Cupcake

Ålder; 6 år

Ras; irländskt fullblod/new forest

mkh; 150(,4)cm

Ägarens egna ord. (alltså Tildas inte mina ;P)

Kakan är en söt men smidig häst som kan komma långt! Hon är inte jättegammal men har redan placerat sig i klasser som LA. En häst som vill vara ens bästavän men inte drar sig för bus! Hon har också mycket egna åsikter. Men tar man det bara lugnt och är mjuk i handen kan hon gå jättefint!

   

Cupcake har åsikter om det mesta                            Men kan också vara hur fin som hellst


Kramisar glad F

Av F - 18 september 2012 15:40

Nix det blev inte som jag planerade.

dels,

Riita, skulle ju ridit henne nu. Men när jag ryktade upptäckte jag att hon hade ett sår på kotleden vänster bak. det var ganska stort. Inte hela kotan men en fjärdedel. Det syntes också att det hade blödit men att de nu stelnat.  Så jag gjorde rent det jag kunde och ringde vetrinären. Hon kommer på Torsdag. Ville inte rida henne sedan, kotlederna är ju ganska ömtåliga. Så hon fick en morot och fick stå färdigryktad i boxen.


Sedan när jag kom in igen ringde det. det var "den nya" hästens ägare Tilda. Hon sa att Cupcake (inte MIn Cupcake utan en annan, om jag köper henne döper jag ev om henne) iaf Tilda sa att Cupcake 2 hade fått ett par fler budare, så jag fick bestämma mig snart. Inte direkt som jag planerade... Men vi pratade och kom fram till att jag skulle ta henne på prov. Alltså blir jättinnan Z´s på obestämd tid. och jag testar Cupcake 2 ett tag! kul med en ny häst men hade dock velat ha mer tid och bestämma på. men men, bättre så här än att mista chansen helt och hållet. Så på Fredag kommer hon ev. Cupcake 2. Tänkte att ni skulle få ett smakprov på sötnosen. Hon är en korsning mellan irländskt fullblod och new forest. En jättesöt blandnining! lixom hon är ädel och smidig men har sammtidigt ponnysötheten. Ja här kommer hon!

 

Av F - 18 september 2012 15:17

inga komentarer på inlägget "förslag" ?! Vad är detta? Jag som hade så många fina komentarer förut... Behöver verkligen åd om vad ni tycker om det nu... Är lite förvirrad och ledsen för min sköthäst har just avlivats. Hon var halt och svarade inte på behandlingarna... Verkligen synd, hon var en toppen häst. pigg och glad och supersnäll.... :'(

Har tyvärr inte någon jätteblogglust som det är nu... men kommer INTE sluta. Det är det här med Nora som känns jobbigt. Blir rätt uppmuntrad av att läsa era bloggar faktiskt :)

Aja nu ska jag ut och rida Riita. Bloggar snart! :)

See you later, kram F

Av F - 17 september 2012 07:51

Japp här kommer den.

             Transportoutfiten får ni i ett annat inlägg sammt en ny bild på Winnie :)

Av F - 17 september 2012 07:38

Hej igen! :)


Snackade med min kompis om det här runt den nya hästen och Cinos och hon gav mig ett förslag som jag tyckte var hyfsat okej.... Dock inte riktigt säker att jag hinner.

Min kompis då, som ni kan kalla Z och jag bor ganska nära varandra så våra stall ligger rätt nära. Vi delar dessutom sommarhage. Hon har 2 luftisar, en islänning och ett arabiskt fullblod. Hon gav förslaget att hon skulle ha Jättinnan på foder. I och med att vi bor så pass nära varandra kan jag ju hälsa på henne ofta och även rida eller ja, träna på att lägga på sadlen o.s.v

Det var den iden jag gillade mest, då får jag ju fortsätta träffa henne ofta. Även fast det inte blir lika ofta som det brukar... Så vi kan säga att isf delar vi på henne fast Z har huvudansvaret. Så kanske också att Z flyttar sina hästar till min hage så går alla tillsammans? :) Det förlsaget gillade jag rätt så mkt. Dock är det det här med den nya hästen som jag kanske isf skulle ha på prov... Skulle jag hinna med 4 hästar + Jättinnan?! vet inte, har aldrig "delat" en häst så? :) Men kanske tar Cinos eller den andra på prov då...? Vad tycker ni? Har "litet" svårt att bestämma mig..?

Kram en fundersam F

Presentation

Rosendhal är bloggen som drivs av kompisarna F och E. E driver sin gård Moondale och F driver sitt Rosendhal. F var den som först startade bloggen, därav namnet. I denna blogg kommer ni få följa oss och våra lufthästar genom motgångar och medgångar.
Välk

Fråga mig

5 besvarade frågor

Bilderna!

De allra flesta bilderna på bloggen kommer från www.zuzule.com. Vissa bilder är dock egenfotade och de håller STRÄNG copyright! Om ni absolut inte vet om det är MINA bilder eller inte skulle jag råda er att ej kopiera någonting. Bilder från google förekommer dock ibland. Är det eran bild? Komentera så plockar vi självklart bort den!   

 

Kram F

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7 8 9
10 11
12
13 14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards