rosendhal

Alla inlägg under september 2012

Av F - 16 september 2012 19:55

hejhej är nyss hemkommen från SM med Winnie. Kom 4 på LA 110cm så det var väl inte såå illa ;) Är dock inte helt nöjd, hon lyssnade inte så bra och sprang lite. Okidoki hon lyssnade bra men inte så bra som hon kan!


Vi kom lite senare än vad jag hade trott, råkade missa en sväng och fick köra tillbaka! Så när vi kom fram hade de andra redan kommit. Jag tittade till Winnie och ryktade. sedan gick jag banan. den var rätt okej, gillade dock inte den sista oxern... Fick sedan gå och sadla Winnie som spände ut magen som, jag vet inte vad! Framridningen blev rätt snabb då vi hade otur (eftersom vi kom så sent) att starta redan som nummer 2. Red bara lite mjukgörande och tog ett litet skutt. det kändes bra men hon var lite obalanserad och stirrig. när vi kom in på banan hade jag mjukat upp henne mer och hon lyssnade bättre. Fick dock en urusel start då Winnie fick ett bromsbett, visste inte att det fanns sådana otäckingar kvar än... Gick hyfsat resten av banan, hon fick 4 fel men det gick lite långsammt ioch med att jag hela tiden måste sammla upp henne...

är trots allt jätteglad för min fjärdeplats. :D

Outfiten får ni i ett annat inlägg.


Imorron ska jag åka till ridhuset. :)


Kram F

Av F - 14 september 2012 16:54

Hej!


Funderar massvis nu...

För det första vill jag inte sälja Cupcake längra... För det andra kanske jag ska köpa Cinos, för det 3 har jag hittat en annan häst tillsalu som jag jättegärna skulle vilja ha. För det 4 så måste jag sälja någon av mina älsklinar ifall jag ska köpa en ny häst. Eller iallafall foder... men jag vill ju inte sälja någon!

Jahapp, hur ska jag göra?!

den nya hästen jag hittat är ett sto som är ett renrasigt engelskt fullblod! Hon har också bra stam men är ganska nervös...

Om jag skulle låna ut någon på foder så blir det nog Jättinnan.... Kände att det inte riktigt funkade men vill försöka lite till! jag gillar ju henne verkligen! :'(


Ska vara borta hela dagen imorgon och på Söndag är det ju SM! :D så det blir nog inte jättemkt inlägg. har tagit några skutt och finslipat idag med Winnie.

Hejdå sålänge //F på Rosendhal


Av F - 13 september 2012 17:46

Har anlänt! Eller ja, visserliggen kom hon i Tisdags kväll men har inte hunnit blogga. Allt gick bra, trots att hon blev litet försenad... Jag och Lise som födde upp henne ställde in henne i stallet. lise stod och gosade medans jag bar in hennes grejer. Hon fick stå jämte Riita. Hon är rätt snäll mot andra hästar ju. Riita och de andra står fortfarande ute även om nätterna, men de ska nog få komma in snart. Iaf så verkade Jättinnan ta det coolt och snyrrade runt ett varv och bajsade sedan. I går gick vi en promenad runt stället. När vi kom fram till hagarna skuttade Riita fram för att hälsa. :) Inga ovänner skulle jag tro. det gick bra hon var jättesnäll att leda. I dag släppte jag faktiskt ut henne i hagen tillsammans med de andra. Fast de kunnde inte komma åt att skada varandra. Har satt upp 2 extra eltrådshållare, om man sätter i eltråd där delar man av hagen. Hästarna kan stå och nosa på varandra över staketet men ite börja slåss. Ett jättbra sätt att vänja hästarna vid varandra. Det gick iaf över förväntan då alla kom fram och nosade. Inga skrik eller någonting sådant. De verkade sams i gårkväll också så de fick gå så även idag. Och vet ni, när jag hämtade Riita idag stod allesammans i en liten ring och betade fridfullt. Jättinnan var visserliggen på andra sidan staketet men de höll sig ändå tätt intill varandra. Men hörni, hon kan inte "heta" jättinnan mer, ni som inte har röstat rösta!

Av F - 11 september 2012 16:56

Ja jag hoppade Winnie i eftermiddags, eller jaa det är ju eftermidda nu men aja.


Hade ställt upp en liten enkel bana med väldigt lätta svängar men höga hinder. 120cm höögt!  vi värmde upp på volten med calavetti och små hinder. Winnie hoppade bra och efter ett tag började jag hoppa. Höjden låg först på 100cm men jag höjde efterhand eftersom det gick så bra. :) Tillslut låg vi på 120. Det var riktigt häftigt. winnie är ju en D ponny så hon hoppar rätt högt. :D ♥ Vi rundade av med en mysig uteritt.

Får bli en snabbis nu... Jättinnan kommer snart! :D

 

Av F - 11 september 2012 16:35

Ja rubriken säger ju i princip allt. Riita har spännts för en riktig vagn idag! :D Hon har tömkörts ett tag innan. Det gick över förväntan, även fast hon var lite spänd och orolig i början slappnade hon snabbt av. Och idag spände vi för. Det var en bra dag för Riita var lite segare än hon brukar. Jag tog ut henne ur hagen, det gick rätt snabbt, hon kom lunkande när jag ropade. :) Vi tog in henne i stallet, ja vi var 2 nu i början. Och selade. Riita stod avspänt med öronen frammåt. neiwada är Riita inkörd?! På stallplaen stod vagnen och Riita fick gå och nosa på den. Hittade en morot i ett av säterna och fick massa av morotspengar av mig och Ea också. Hon var så duktig, när hon hade fått nosa lite ställde vi henne bakom vagnen och spände för. Ea stod vid vagnen och jag stod vid Riita. Hon tittade lite oroligt bakåt och buffade lite på mig. Hon fick ett par morotspengar till för att hon var så duktig! ♥ När Riita lugnat ner sig lite satte sig Ea på vagnen en liten stund. Stoppade sedan. :) Tyckde det fick räcka för idag. Nästa steg blir att gå, men först ska vi nog ta det här några gånger till :)

 

Riita när hon kom ♥ Fick bara lusta att lägga upp denna igen, hon är so otroligt söt min lilla tjej! :)

Av F - 11 september 2012 07:29

....tänkte man fick passa på, för på morgonen är hon inte så pigg som framåt eftermiddan. :) Det blev et lätt dressyrpass med koner och ställningar. Först värmede vi upp med framdelsvändningar och bakdelsvändningar. Och lite galopp på mittvolten. sedan gick vi fram till dagens övning. Vi lade 2 skänkelvikningar vid A och C. Fram till V. Sedan galopp in på en volt, efter volten trav och så skänkelvikningen till R från C och sedan likadant med volterna vidare till skänkelvikningen på A och så börjar det hela om. Det kanske låter enkelt men Cupcake är lite svår att få kontakt med och behöver hela tiden sysselsättning. Förutom ett par bocksprång i början gick det hela väldigt bra! :) ♥

 

Hon var lugn idag prinssessan :)


//F

Av F - 10 september 2012 19:43

.....stod på scemat idag! :)  Mysigt. Idag var vi i ridhuset men de la ny torv i ridhuset så det blev ingenting med det. Istället red jag och mina 2 kompisar ner till sjön och badade! :) eller ja, plaskade i strandkanten. ;) Winnie var såklart först i och galopperade ut så det stänkte! Men när jag hade vatten upp till magen, fast jag satt på (hade inte hunniit sitta av i farten) Sltade hon plötsligt. Hon bara stannade och började trampa vatten. När det inte gick så bra segrade hon. Då nådde hon bottnen. Men jag plumsade i! Blött! :P Ea´s pony stod med vatten upp till magen och rörde inte en fena och J´s ponny galopperade längs strandkanten. Det var trots allt jättekul och både ponnysar och vi hade det jäötteroligt! :D Sedan red vi tillbaka och Winnie fick en ordenklig rykt! :)


  Visst är hon bara för sööt! ♥


I mose red jag på en uteritt med Riitysen. Det var också jättemysigt. barbacka. Men hon kändes lite seg idag och jag var få felxibelt humör så det blev mest skritt. Lite galopp också över en stock men annars bara lugnt och mysigt. Ibland behöver man ju inte träna. Både Riita ock jag tyckte det var jätteskönt! ♥ Hon ska förresten spänans för vagnen! Och så ska ju jättinnan komma! :D Läängtar! ♥


Har anmält mig till SM i hoppning m. Winnie. Från början var det kanske inte tänkt så. Det var ju inte särskilt länge sedan hon kom. Men idag såg jag klasserna och blev jättesugen! Så nu är vi anmälda! Ska träna lite extra på Onsdag, Torsdag, fredag, men inte på lördag. Vi måste ju ha kvar våra krafter tills på Söndag. är jättenervös nu! :)



 

En Riita som var lite pömsig idag!


 

Så vi tog bara en uteritt :) ♥

Av F - 10 september 2012 19:37

Intreserad! Kan jag få?:-) sen vill jag gärna att du gör ett inlägg om vad hon får med sig!:-) får jag tävla?


Tror det! :) Men det är ju bara om jag får Cinos, och foder på obestämd tid. Men kan komentera på din blogg när och hur. :) Gör skälvklart ett inlägg om vad hon får med sig! :) Visst får du vara med och tävla! :) Villken häst och vilken höjd? :D

   

Älsklingen ♥

Presentation

Rosendhal är bloggen som drivs av kompisarna F och E. E driver sin gård Moondale och F driver sitt Rosendhal. F var den som först startade bloggen, därav namnet. I denna blogg kommer ni få följa oss och våra lufthästar genom motgångar och medgångar.
Välk

Fråga mig

5 besvarade frågor

Bilderna!

De allra flesta bilderna på bloggen kommer från www.zuzule.com. Vissa bilder är dock egenfotade och de håller STRÄNG copyright! Om ni absolut inte vet om det är MINA bilder eller inte skulle jag råda er att ej kopiera någonting. Bilder från google förekommer dock ibland. Är det eran bild? Komentera så plockar vi självklart bort den!   

 

Kram F

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7 8 9
10 11
12
13 14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards